Esittely


Kalliokarin kennel sijaitsee Lohtajalla (Kokkola), Keski-Pohjanmaan rannikolla. Pyrimme  kasvattamaan ja kouluttamaan terveitä, riistaverisiä ja ulkomuodoltaan lähellä rotumääritelmän ihanteita olevia metsästyskoiria kilpailu- ja metsästyskäyttöön.

Etsimme kasvateillemme koteja, joissa koiran kanssa harrastetaan monipuolisesti ja koira on paitsi paras metsästystoveri myös perheenjäsen. Toivomme että kasvateillemme tarjotaan mahdollisuuksia näyttää kykynsä niin näyttelyissä kuin kokeissakin. Tämä on ensiarvoisen tärkeää tekemämme jalostustyön parantamiseksi. Kasvattajina olemme mielellämme mukana tukemassa ja seuraamassa kasvattiemme elämää, onnistumisia ja koettelemuksia pennusta aina eläkeikään saakka.

 

Olemme arjenharmaa pariskunta jonka elämänrytmi määräytyy metsästysaikojen sekä koe- ja näyttelykalenterin mukaan. Pääpaino on hirven- ja karhunmetsästyksessä ja hirvikoiratoiminnassa. Olemme innokkaita kokeissa kävijöitä ja myös näyttelykehissä tai kehän laidalla meidät nähdään usein. Hirvijahdin päätyttyä lievitämme vieroitusoireita metsästämällä pienriistaa ja pienpetoja, siksi myös luolakoirat ja ajokoirat ovat lähellä molempien sydäntä. 

dfx_4643ok1.jpg

Maritta on koulutukseltaan metsätalousinsinööri ja työskentelee metsänhoidon operaatioesimiehenä Metsä Groupilla.  Luonto, riista ja koirat ovat olleet  elämän peruselementtejä pienestä pitäen. Ensimmäisen oman harmaan hirvikoiran Maritta sai 90 - luvun alussa, eikä paluuta enää ollut. Siitä lähtien on tarhassa asustanut 2 - 8 harmaata norjanhirvikoiraa.

Maritta on  HIRV-, KARH-, HIRV-J ja AJOK palkintotuomari, HIRV- kokeitten koetoimitsija ja pätevöity kehätoimitsija. Maritta toimii myös Keski-Pohjanmaan Hirvikoirakerho ry.:n sihteerinä.

 

toni.jpg

Toni työskentelee sähköasentajana. Hän on lapsesta saakka ollut innokas kala- ja metsämies. Jo lapsuudenkodissaan Toni on saanut tutustua eri hirvikoirarotuihin, kotona on ollut harmaa, karjalankarhukoira ja jämtlanninpystykorva, mutta harmaa norjanhirvikoira on kuitenkin aina ollut se "oma" rotu. 

Toni on HIRV-, KARH-, HIRV-J kokeiden palkintotuomari. 

 

 

 

 

Olemme jäseninä seuravissa yhdistyksissä:

* Suomen Kennelliitto
* Suomen Harmaahirvikoirajärjestö ry.
* Suomen Ajokoirajärjestö ry.
* Keski-Pohjanmaan Hirvikoirakerho ry.
* Keski-Pohjanmaan Ajokoirayhdistys ry.
* Lohtajan Metsästysseura ry. 
* Jyringin Metsästysseura ry.